Rogér Platjouw, Trinseo

“Samen met het CTT bouwen wij aan een stevige basis voor ons interne opleidingsprogramma.”

Sterk kennishuis
Het CTT vormt de basis voor de interne opleidingen bij Trinseo. Samen met de scholen bouwen wij graag aan een sterke basis voor ons intern opleidingsprogramma, wat je kunt vergelijke met een  kennishuis. De theoretische kennis van de techniekvakken vormt hiervoor de basis. De fundering van het kennishuis wordt bij het onderwijs gelegd en als bedrijf bouwen wij voort op de theorie zoals die op school wordt gegeven. De basis moet daarom goed zijn. Via het CTT wil Trinseo daar graag een bijdrage aan leveren.

Interessant en uitdagend
De kracht van het CTT is dat het de praktijk dichter bij de leerlingen brengt. De locatie ademt techniek, op elk moment van de dag. Leerlingen kunnen hier dagelijks met techniek aan de slag. In Zeeland hebben wij te maken met steeds minder leerlingen die bovendien vaak weinig of geen praktijkervaring hebben met techniek. Voor veel jongens en meisjes is techniek onbekend en zij vinden het soms saai en niet hip, terwijl het juist interessant en uitdagend is. Maar dit ga je pas leren als je echt iets met techniek gaat doen. Trinseo is daarom blij dat dit bij het CTT mogelijk is.

Meer praktijk
De meeste leerlingen in het voortgezet onderwijs hebben nog weinig kans gehad om praktijkervaring op te doen. CTT heeft daar een antwoord op door leerlingen veel praktijk aan te bieden. Zo komen bij Trinseo leerlingen van de Vakmanschapsroute langs om het bedrijf te leren kennen en te zien hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Ook nemen deze leerlingen een kijkje bij het mbo, zodat de stap naar een vervolgopleiding in het mbo kleiner wordt. Doordat de vmbo-leerlingen hun kennis van de theorie al vroeg in de praktijk brengen, geeft het bovendien een meer vlekkeloze aansluiting op de technische mbo-opleidingen.

Zelf ontdekken
Na het vmbo is het aanbod aan opleidingen momenteel zo groot, dat leerlingen vaak door de bomen het bos niet meer zien. De keuze voor een vervolgopleiding wordt daarom nog wel eens door de ouders beïnvloed. Bij het CTT krijgen leerlingen zélf de kans om te ontdekken welke technische opleiding echt bij hen past.

Juiste balans
Trinseo ervaart de samenwerking met het CTT als heel positief en de contacten verlopen heel erg prettig. Hanneke van Dorsselaer vertaalt onze wensen richting het onderwijs. Het is fijn dat er overleg is en geluisterd wordt naar de bedrijven en dat deze ook luisteren naar wat de school voor ogen heeft. Als wij daar samen de juiste balans in vinden, denk ik dat het CTT alles in zich heeft om een succes te worden.

Personeel gezocht
Jongens en meisjes met een diploma procestechniek kunnen bij ons terecht als procesoperator. Vanwege de complexiteit van de processen in onze fabrieken, vragen wij een niveau 4 diploma. Daarnaast zoeken wij ook mensen met een opleiding elektra en instrumentatie voor het onderhoud van onze fabrieken.